Nieuws

De beste pasvorm voor jou | Symfony Mode

Als het op kleding aankomt, is de pasvorm net zo belangrijk als het ontwerp zelf. Een goede pasvorm kan het verschil maken tussen er stijlvol uitzien en er rommelig uitzien. Maar hoe vind je de beste pasvorm voor jouw lichaamstype?

Als het gaat om het vinden van de perfecte pasvorm voor jouw lichaamstype, is het belangrijk om te kijken naar jouw unieke proporties en vorm. Hieronder vind je enkele tips voor het vinden van de ideale kledingstijl voor de vier meest voorkomende lichaamstypes: appel, peer, zandloper en omgekeerde driehoek.

Accentueer jouw pluspunten

Als je een appelvorm hebt, heb je meestal een volle buste, ronde schouders en een breder bovenlichaam in vergelijking met de onderkant van je lichaam. Het is belangrijk om te kiezen voor kleding die de aandacht richting je slanke benen en armen trekt, terwijl je de aandacht van de buik afleidt. Kies voor tops en jassen die net boven de heupen vallen en voor broeken en rokken met een rechte of uitlopende pijp om de nadruk te leggen op jouw slanke benen.

3 items die onze stylingexperts aanraden voor de appelvorm

1. A

2. B

3. C

Pronken met je rondingen

Als je een peervorm hebt, heb je meestal bredere heupen, dijen en billen in vergelijking met het bovenste deel van je lichaam. Het is belangrijk om de aandacht naar je slankere bovenlichaam te trekken en de aandacht af te leiden van de heupen en dijen. Kies voor tops en jassen met een V-hals en details op de borst om de aandacht te trekken naar het bovenlichaam. Kies voor broeken en rokken met een rechte of uitlopende pijp om de aandacht weg te halen van de heupen en dijen.

3 items die onze stylingexperts aanraden voor de peervorm

1. A

2. B

3. C

Accentueer je vrouwelijke figuur

Als je een zandloperfiguur hebt, heb je meestal een smalle taille, volle heupen en buste en ronde billen. Het is belangrijk om de nadruk te leggen op de taille en de rondingen te accentueren zonder ze te overdrijven. Kies voor getailleerde tops en jassen die de taille benadrukken en kies voor broeken en rokken met een licht uitlopende pijp die de rondingen op een subtiele manier benadrukken.

3 items die onze stylingexperts aanraden voor de zandloperfiguur

1. A

2. B

3. C

Laat je schouders stralen

Als je een omgekeerde driehoekvorm hebt, heb je meestal brede schouders en een smaller onderlichaam. Het is belangrijk om de aandacht naar beneden te richten en de aandacht af te leiden van de schouders. Kies voor tops en jassen met een ronde halslijn en vermijd schoudervullingen. Kies voor broeken en rokken met een wijde pijp om de aandacht naar de onderkant van het lichaam te trekken.

3 items die onze stylingexperts aanraden voor de omgekeerde driehoekvorm

1. A

2. B

3. C

Bij Symfony Mode hebben we een ruime selectie aan maten en pasvormen, zodat elke klant de perfecte pasvorm kan vinden die past bij hun lichaamstype en stijl. Onze stijladviseurs staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de ideale kledingstukken voor jouw unieke lichaamsvorm.